19 Jul 2016

Synology ruuteritarkvara sai esimese olulise uuenduse

Uudised, Võrguseadmed No Comments

Jaanuaris välja tulnud Synology esimene ruuter, mille operatsioonisüsteem on väga sarnane lihtsale ja kenale DiskStation Managerile salvestusseadmetes, sai tänasest esimese olulise tarkvarauuenduse. Synology Router Manager (SRM) 1.1 lisab ruuterile mitmeid olulisi lisafunktsioone ja täiendab turvalisust.

SRM 1.1 laiendab Synology RT1900ac ruuteri mitmeid omadusi, pakkudes näiteks intelligentset WiFi ühendust, detailset võrguanalüüsi, veelgi paremat turvalisust ja palju muud.

“Synology Router Manager (SRM) 1.1 on tähtis uuendus, mis viib meid oluliselt lähemale nägemusele, milline peaks tulevikus olema ideaalne ruuter. Nii nagu Interneti-maailm muutub pidevalt, nii areneb ka meie seade, saades juurde uusi omadusi ning muutudes veelgi turvalisemaks,” ütles Synology tootejuht Tego Chang.

Täpsemalt sisaldavad uue operatsioonisüsteemi SRM 1.1 peamised uuendused järgmist:

  • Smart Connect ehk nutikas ühendamine – WiFi tehnoloogiaga ühendatakse kasutajate seadmed automaatselt nende jaoks kõige sobivama võrguga – kas 2,4 GHz või 5 GHz sagedusalas vastavalt etteantud tingimustele, mida saab ise seadistada.
  • Smart WAN ehk nutikas laivõrk on vajalik neile kasutajatele, kellele on tähtis katkematu ühendus Internetiga. Uus tarkvara loob võimaluse ühendada ruuter ka teise välisvõrguga ja tagab sujuva ülemineku ühelt ühenduselt teisele, kui üks neist peaks katkema. Automaatne koormuste jagamine ja ümberlülitumine väga lühikese ajaga hoiab ruuteri jagatava välisühenduse stabiilsena ka kehvemates võrguoludes.
  • Traffic reports ehk põhjalikud võrguliikluse aruanded annavad detailse info selle kohta, kuidas on võrgumahtusid kasutatud, millised on ülekoormuse hetked ja mismoodi peaks oma võrgu parameetreid parandama, et ühendus oleks veelgi stabiilsem ning kiirem. Uurida saab seadmete, aegade ja rakenduste kaupa, mis põhjustas liigset andmeliiklusmahu tarbimist ja millised olid turvaohud.
  • Intrusion Prevention (Beta) ehk sissetungikaitse koosneb sissetungi avastamise süsteemist (Intrusion Detection System – IDS) ja sissetungi enetamise süsteemist (Intrusion Prevention System – IPS). Operatsioonisüsteemi SRM uusim versioon 1.1 suudab analüüsida kiirelt nii välist võrguliiklust ohtlike pakettide väljasõelumiseks kui ka sisevõrgust tulevaid päringuid.
  • Content filtering ehk sisu filtreerimine tagab lapsevanematele (või tööandjatele) parema kontrolli laste (või töötajate) võrgukäitumise üle ja aitab Google SafeSearchi abiga luua kuni kolm seadistatavat profiili, et tagada igaühele vajalike õigustega ligipääs netisisule.
  • Failide sükroniseerimine ja varundus on SRM 1.1 puhul toetatud Synology salvestusseadmetest pärit populaarse tarkvarapaketiga Cloud Station Suite, mis aitab sünkroniseerida arvutites asuvaid faile Cloud Station Drive´iga või varundada faile Windowsi, Maci ja Linuxi keskkonnast Cloud Station Backup´i.

Tasuta ja kohe saadaval

Synology Router Manageri (SRM) versioon 1.1 on tänasest ametlikult väljas, tasuta allalaaditav ja installitav Synology RT1900ac ruuterisse.

Täpsemalt vt toote kohta https://www.synology.com/products/RT1900ac.

Comments are closed.