25 Oct 2016

Synology videovalve murrab veebibrauserist välja

Uudised, Võrguseadmed No Comments

Oktoobri lõpul avaldas Synology oma videovalve tarkvara beetabersiooni Surveillance Station 8.0, mis võimaldab lisaks veebibrauserile ja nutiseadmele jälgida videovalvet ka allalaetava ja installitava PC programmiga ning lisab H.265 protokolli toe.

Esmakordselt esitletud Surveillance Station Client on PC-dele mõeldud Windowsis töötav tarkvara, millega saab Synology Surveillance Stationit kasutada samamoodi nagu veebibrauserist, kuid puudub vajadus brauserilisa (plugin´i) järgi ning ei pea ka muretsema ühegi brauseriga ühilduvuse pärast. Surveillance Station Client on 32- või 64-bitises Windowsis nii installitav kui ka käivitatav otse programmifailist (installimata), mida võib näiteks USB-pulgal alati kaasas kanda.

Oluline uuendus on ka H.265 tugi – see võrgumahtu säästev kiire protokoll tagab hea kaamerapildi ka aeglasema netiühenduse korral.

Kuid palju olulisi muudatusi on beetaversioonis veelgi. Uus tarkvara toetab näiteks senisest rohkem koodekeid, seadistab automaatselt otsepildi kvaliteeti vastavalt akna suurusele ekraanil, millest seda pilti vaadatakse ning kasutab efektiivselt kolmandate osapoolte videoanalüüsi vahendeid.

Surveillance Station 8.0 Beta põhilised uuendused on järgmised:

  • Surveillance Station Client. Lisaks brauserist kasutamisele saab Surveillance Stationist otsepilti ja salvestusi vaadata nüüd ka Windowsile mõeldud kliendiga. Surveillance Station Client on kaks korda kiirem nii otsepildi näitamises kui ajajoonelt vajalike videoklippide otsimises, lisaks ka sujuvama pildiga. Tarkvaraklient on vaba kõigist piirangutest veebilehitsejatele ning ei vaja brauserilisandit pildi näitamiseks, kuid sisaldab samu funktsioone, mis ka üle veebi kasutades.
  • Mitu üheaegset striimi erineva suurusega. Toetades automaatset ja käsitsi eraldusvõime seadistamist, kohandab Surveillance Station videopildi suuruse vastavalt aknale, kus seda näidatakse. See aitab kasutaja internetiühenduse läbilaskevõimet säästa mitme videopildi üheaegsel vaatamisel.
  • Rohkem võimalusi tegevuste ja reeglitega: Täiustatud tegevuste reeglid ja sündmused toetavad veelgi suuremas ulatuses videovalve automatiseerimist. Loogikatehete ja esilekutsuvate sündmustega saab tegevusi käivitada, kui need vastavad etteantud tingimustele.
  • Vea korral automaatne ümberlülitumine. Surveillance Station 8.0 Beta kasutajaliidesest saab seadistada töökindlat videovalve ülesehitust minimaalse seisakuajaga, vähemate serveritega ja soodsama hinnaga. Näiteks võib seadistada ühe IP kaamera rivist väljalangemisel kõrvalolevat kaamerat selle jälgimisala üle võtma.
  • Uued koodekid: Surveillance Station 8.0 Beta toetab nüüd ka H.265 koodekit, mis suurendab veelgi ühilduvate kaamerate hulka. Uue koodekiga saab vähendada vajaminevat võrguühenduse läbilaskevõimet kuni 25% üheaegselt otsepilti vaadates ning videostriimi salvestades. Hikvisioni H.264+ ja ZAVIO Smart Stream on samuti uue tarkvaraga toetatud.
  • VS360HD seadme püsivara uuendus: Videovalveseadme VS360HD püsivara uuendusega võib QuickConnect ID ja HTTPS ühendusega saada oma Surveillance Stationi tarkvarale ligi ilma probleemideta kõikjalt maailmast.

Surveillance Station 8.0 Beta uute omaduste kohta leiab põhjalikku infot siit.

Surveillance Station Client ehk tarkvaraklient Windowsiga arvutitele

Üks olulisimaid uuendusi on eraldi tarkvaralise kliendi lisandumine, mida on saadaval neljas versioonis: installitav klient 32-bitisele ja 64-bitisele Windowsile ning portatiivne klient samuti 32-bitisele ja 64-bitisele Windowsile.

Installitav klient on mõistlik paigaldada arvutisse, kust püsivalt kasutatakse videovalvet, portatiivse kliendi aga võiks lahti pakkida ja kopeerida näiteks välisele seadmele (USB pulgale või mälukaardile), et kasutada videovalvelahendust ükskõik millisest arvutist.

Sisselogimisaken kliendil on selline:

surveill-sisselogimine-kliendiga

Tarkvaraklient lubab kasutada neidsamu funktsioone, mis veebiliideski, kuid ei vaja brauserilisa ehk plugin´i ning kasutajaliides on vaba veebibrauseritele kehtestatud piirangutest. See teeb eraldi tarkvara Surveillance Stationi kasutamise mitu korda kiiremaks kui üle veebi.

Välimuselt pole suurt vahet, kas kasutada klienti või veebiliidest. All on näide Timeline´i ekraanist eraldi tarkvaraga (vasakul) ja veebi kaudu (paremal) Surveillance Stationit kasutades:

surveill6-timeline-client-veeb

Ka muus osas on erinevusi vähe, kuid kasutajaliidest saab paindlikumalt seadistada klienditarkvaras kui veebis. Näiteks ülalolev Timeline lubab arvutiekraanil vasakus menüüs lahti teha mitu alamvalikut korraga, veebis saab korraga vaadata vaid ühte.

Töölaud on samuti üsna sarnane – esimene kliendi, teine veebiliidese kaudu vaadatuna:

Tarkvaraklient lubab parema hiireklõpsuga striimingu-aadressi (RTSP) kopeerida, veebiliideses ei juhtu parema hiireklõpsuga aga midagi.

Saadavus ja tugi

Surveillance Station 8.0 on praegu avatud testijatele, selle saab uuendada oma Diskstationis tarkvarauuendusega. Testimise ajal on Surveillance Stationil allservas nupp vahetu tagasiside saatmiseks leitud vigade või soovitavate täienduste kohta.

Synology Surveillance Station 8.0 Beta tarkvarapakett on Synology DSM-is kõigile kättesaadav. Seadme ja tarkvara ühilduvuse kohta leiab lähemat infot aadressilt www.synology.com/beta/2017_SurveillanceStation_80.

Kuna tegemist on beetaversiooniga, siis tuleks seda testida mittekriitilistes süsteemides.

Surveillance Stationi kliendi saab alla laadida veebiaadressilt https://www.synology.com/en-global/beta/2017_SurveillanceStation_80_beta/ReleaseNotes/#SurveillanceStationClient

Comments are closed.