03 May 2016

Aasta kuludeta virtualiseerimist: Docker DSM-i litsents on Synology omanikule tasuta

Hoidla, Uudised No Comments

Synology seadmel saab nüüd käivitada rohkem kui ühe Synology opsüsteemi – virtualiseerimine on jõudnud ka Synology maailma. Kiires ja mugavas Dockeri keskkonnas saab ühe aasta kasutada virtuaalset DSM-i tasuta.

Dockeri virtualiseerimiskeskkond, mis on tarkvarapaketina saadaval ka Synology operatsioonisüsteemile, on kiire ja kompaktne, seda kasutades ei märka erilist jõudluse vähenemist. Packet Centerist leiab iga kasutaja Dockeri tarkvarapaketi, milles saab luua konteinereid nii teiste Diskstation Manageri operatsioonisüsteemide virtuaalses keskkonnas käivitamiseks kui ka tuhandetele muudele tarkvarapakettidele, mis loodud Dockeris töötamiseks. Samas masinas on võimalik Dockeriga käima panna mitmed Diskstation Manageri keskkondi. Vt täpsemalt siit, kuidas Docker DSM-i luua.

Btrfs failisüsteemi eeliseid kasutades võib Dockeri konteineris jooksvat DSM-i ehk Diskstation Manageri operatsioonisüsteemi kaitsta näiteks hetketõmmistega (Snapshot) või replitseerimisega. Synology DSM-i võib installida Dockeri konteinerisse ja käivitada virtuaalselt ka ükskõik millisel muul platvormil, millel on kasutada jagatud Btrfs failikataloog. Docker DSM-i aastane litsents on Diskstationi või Rackstationi omanikule tasuta.

dockerdsm

Üks litsents tasuta

Synology Docker DSM-i tasuline litsentsipakk, mida Synology pakub, lubab luua rohkem kui ühe virtuaalse Docker DSM-i keskkonna, kuid vaikimisi on üks tasuta litsents kõigil Diskstationi ja Rackstationi omenikel juba olemas. Litsents kehtib ühe aasta, siis tuleb seda pikendada.

Kuidas oma litsentsi aktiveerida?

Dockeri tarkvarapaketis on Diskstation Manageri litsentsi pikendamine lihtne. Minge DSM > License > ja klõpsake Add. Vastav viisard juhatab, mismoodi litsents aktiveerida. Kui seade pole Internetis, tuleb Synology kodulehelt sisse logides litsents ise käsitsi aktiveerida. Ühele Synology tootele saab korraga lisada ühe litsentsivõtme.

Litsentsi uuendamine

Uue litsentsivõtme saab lisada ka enne eelmise vananemist. Kaks kuud enne tähtaja lõppu saadetakse meeldetuletus, et varsti peab tegema uuenduse. Kui tähtaeg on käes ja litsents vananenud, siis on veel seitse päeva aega uuendamiseks, enne kui kehtiva litsentsita Docker DSM peatatakse. Kuid ka hiljem on võimalik peatatud Docker DSM uuesti käivitada, kui litsentsi lõpuks otsustatakse pikendada.

Docker DSM töötab järgmistes Synology mudelites:

  • 16. seeria: RS2416RP+, RS2416+, RS18016xs+, DS716+, DS216+
  • 15. seeria: RC18015xs+, DS3615xs, DS2415+, DS1815+, DS1515+, RS815RP+, RS815+, DS415+
  • 14. seeria: RS3614xs+, RS3614xs, RS3614RPxs
  • 13. seeria: RS3413xs+, RS10613xs+
  • 12. seeria: DS3612xs, RS3412xs, RS3412RPxs
  • 11. seeria: DS3611xs, RS3411xs, RS3411RPxs
Comments are closed.