11 Apr 2016

AVM-i ruuter lahendab “hakkiva” videopildi mure

Uudised, Võrguseadmed No Comments

Kui filmi vaadates pilt “hakib”, on tavaliselt põhjus selles, et paketid ei liigu võrgus nutikalt. AVM-i FITZ!Boxid ehk targad koduruuterid oskavad seda probleemi lahendada, andes eelise neile andmetele, mis peavad kiiresti kohale jõudma.

Kõige närviajavam on see, kui koduses võrgus videot serverist telekasse striimides pilt aeg-ajalt peatub. Tavaliselt on põhjus selles, et osa pakette lähevad võrgus kaduma või jõuavad kohale hiljem. Nutiteler peab ära ootama kadunud paketid või jätab need lihtsalt vahele, et filmi edasi näidata.

AVM-i FITZ!Boxid ehk targad koduruuterid kasutavad integreeritud Wireless Multimedia (WMM) lahendust, mis tagab videostriimi katkematu edastamise.

Mis on WMM ja miks see filmi vaatamise sujuvamaks teeb?

WMM (Wireless Multimedia) aitab võrgus liikuvatele pakettidele prioriteete ehk tähtsust anda ja vastavalt sellele neid edasi saata. Kogu võrguliiklus jagatakse selle järgi nelja kategooriasse: kõne, video, parim võimalik ja taustarakendused. Niimoodi tagab FRITZ!Box ühist võrku kasutavate teenuste kvaliteedi, eelistades neid, mille paketid on aja suhtes kõige tundlikumad (kõne ja video) nendele, mis võivad natuke oodata (näiteks veebilehtede või e-kirjade allalaadimine).

Videostriimi pakette eelistatakse sel juhul tavalistele veebilehtedele ja need saadetakse kõige kiiremini kohale, et filmivaatamises ei tekiks hetkekski viivitust. Kui koduleht laeb mõni sekund kauem, ei pane seda keegi tähele, kui aga videopilt peatub kasvõi pooleks sekundiks või heli katkeb millisekunditeks, on see kasutaja jaoks juba häiriv.

Video kõige tähtsam

Niisiis, kui vaatad üle võrgu striimitavat kvaliteetse videopildiga filmi või võtad videokõne kas Full HD või koguni 4K kvaliteediga, siis FRITZ!Box teab, millistel pakettidel on kiire ja millised võivad oodata. Video andmepakettidele antakse alati kõrgeim prioriteet kiireimaks kohalejõudmiseks võrreldes veebi või e-kirjadega. Tänu sellele võibki AVM-i ruuteriga nautida sujuvat videopilti ja närvide rikkumine “hakkiva” pildiga jääb ära.

Comments are closed.