07 Mar 2016

Synology uus Diskstation Manager 6.0 väljas

Uudised No Comments

Synology NAS-i saab uuendada värske operatsioonisüsteemiga DiskStation Manager 6.0, mis muudab olemasoleva seadme tänu üleminekule 64-bitisele arhitektuurile kiiremaks, laiendab pilve- ja nutitelefoni funktsioone, pakub e-postile lahenduse ja palju muud.

 

Lisapaketid vajavad tähelepanu

Peale DSM 6.0 uuendamist tuleb kindlasti üle vaadata, kas ka kõik lisapaketid on uuenenud või uuendatud. Selleks tuleb siseneda Synology Packet Centerisse ja kontrollida lingilt “Update” (vasakul veerus), kas kõik lisapaketid on uuendatud. Kui pole, saab selle kohe ära teha.

Üle tuleks vaadata ka mobiilirakendused: kas need pärast uuendust saavad Synology Diskstationiga ühenduse ning kas kõik töötab nagu vaja. Tavaliselt peaksid mobiilirakendused töötama edasi, aga kui esineb probleeme, aitab nende uuesti installimine.

 

Ohtralt võimalusi varunduseks

Varundus on nüüd lahendatud mitmete uute võimalustega. Ehkki esialgu võib tunduda keeruline neist sobivaima valimisega, on iga pakett oma kindlate ülesannetega ja see teeb kasutamise lihtsamaks.

Hyper Backup aitab varundada kogu Synology NAS-i sisu ja saadab varukoopia ettenähtud sihtkohta, milleks võib olla näiteks mõni teine NAS või pilveteenus. Varundatakse ka kõik seaded ja kasutajad, mis tähendab, et Hyper Backup on täielik NAS-i varunduslahendus juhuks, kui salvestusseadmega peaks midagi juhtuma. Sobib suuremate süsteemide jaoks, kus on palju kasutajaid ja seadistusi.

Cloud Sync sünkroniseerib Synology Diskstationi etteantud kataloogidesse mõne pilveteenuse sisu ja vastupidi. Sünkroniseerimist saab teha ka ühepoolselt. See sobib oma kõige olulisemate isiklike failide ja kataloogide hoidmiseks turvaliselt mitmes kohas. Tähtsad failid on alati olemas, alati sünkroniseeritud ja alati kättesaadaval tuntud pilveteenuste kaudu. Toetatud on Amazon Cloud Drive, Amazon S3, Baidu Cloud, Box, Dropbox (sh Dropbox for Business), Google Cloud Storage, Google Drive (sh Google Drive for Work), hicloud S3, HiDrive, hubiC, IBM SoftLayer, Megafon Megadisk, Microsoft OneDrive (sh Office 365 ja OneDrive for Business), OpenStack Swift, Rackspace, SFR NAS Backup, WebDAV, Yandex Disk.

Cloud Station Backup teeb varukoopiaid ja hoiab alles kuni viimased 32 versiooni kõigist failidest, kui neid on muudetud. Neid aga ei sünkroniseerita teistesse seadmetesse. Kliendi seadme sisu ehk failid varundatakse määratud sihtkohta (näiteks Synology NAS-i).

Cloud Station Server on pilve-varunduslahendus Synology serveris, mis pakub võimalust hoida sünkroniseeritavad failid kindlas kohas ja vahendab seadmete vahel nende versioneerimist. Cloud Station Server asub Synology Diskstationis, selle klientprogrammid aga neis seadmetes, mille vahel tahetakse andmeid sünkroniseerida.

ShareSync paigaldatakse teise Diskstationisse, kui vaja sünkroniseerida faile ka teise NAS serveriga.
Cloud Station Drive on klienditarkvara arvutis, mis aitab hoida failid sünkroonis – väljajagatav kataloog hoitakse sama sisuga kõigis ühendatud seadmetes. Alles saab hoida ka kuni 32 eelnevat versiooni failidest. Määratud kataloogist tehakse koopiad Diskstationisse ja kõigisse teistesse seadmetese, mis selleks määratud ja kui mujalt tehakse kataloogis muudatusi, siis need sünkroniseeritakse ka ühendatud seadmetesse.

DS Cloud on kliendiprogramm mobiilsetele seadmetele ja aitab hoida sünkroniseeritava kataloogi sisu samasugusena ka mobiilis või tahvelarvutis, mis töötab Androidi või IOS-iga. .

 

Tasuta turvasertifikaadid Let´s Encryptiga

Krüpteeritud ühenduste jaoks on võimalik saada Let’s Encrypt´i teenuse kaudu tasuta turvasertifikaadid. Nii saab probleemideta oma serverile üle Interneti ligi turvalise https-ühendusega, mis pole pealtkuulatav ja ei ehmatata enam kasutajat hoiatusega iseenda signeeritud sertifikaatide võimaliku ebaturvalisuse kohta. Let´s Encrypt nõuab, et Diskstation töötaks avalikult ligipääsetava domeeniga (võib olla ka alamdomeen) ning lisaks tuleb teenusepakkujale tõestada, et olete selle domeeni haldaja (näiteks vastates administraatori e-postile jms). Teenuse aktiveerimise ajal peab olema Synology port 80 avatud (ja vastavalt ka ruuteril, mille taga Diskstation asub), hiljem toimub kogu side juba üle turvalise SSL-i.

 

Mailplus – võimas meilisüsteem täielikult firma enda käsutuses

Uued e-posti paketid MailPlus ja MailPlus Server aitavad ettevõtetel üles seada oma privaatse meiliserveri (MailPlus Server), mis annab kasutajatele ka ilusa välimusega veebikliendi (MailPlus)  e-posti kasutamiseks ning aitab hoida kogu meiliteenuse turvalisena. MailPlus ja MailPlus Server jooksevad Synology NAS-ide uuemates mudelites, tagades andmete kaitstuse ja võimaluse kõike oma meiliserveris ise käepäraseks seadistada. Meiliserverile on saadaval efektiivsed sisufiltrid, rämpspostitõrje ja otsingumootor. Kogu kirjavahetust saab hoida oma seadmes ja seda ei pea välja andma mõne teenusepakkuja juurde. Lisaks saab alla laadida ka kena mobiilikliendi nii IOS-iga kui Androidiga nutiseadmetele.

 

Koostöö dokumentide redigeerimisel

Spreadsheet loob Synology serverisse tabelid, mida saab koos redigeerida ja koostada erinevaid graafikuid. Tulemust saab teistega jagada ning pilve salvestada. Spreadsheet toetab kuni 300 valemit.

 

Uus Surveillance Station 7.2

Koos DSM 6.0-ga uuenes ka videovalvelahendus Surveillance Station, mille versioon 7.2 on optimeeritud 64-bitisele arhitektuurile ja töötab varasemast veel kiiremini. Lisatud on tugi mitmetele uutele I/O moodulitele, kaamerate aja perioodiline sünkroniseerimine Surveillance Stationiga ja palju muud.

 

Uus Photo Station

Lisada saab vesimärgi oma fotode kaitseks, pistikprogrammid WordPressi, Joomla ja Drupali jaoks aitavad Photo Stationi albumitesse ligi pääseda ka populaarsete sisuhaldustarkvarade kaudu.

Uuendusi on veel – kuna DiskStation manager 6.0 versioon on nüüd ametlik, tasub oma seadmes tarkvara uuendada ja see uus platvorm kasutusele võtta.

 

Virtualiseerimine uuel tasemel Virtual DSM Manager

Ärikasutajate jaoks on lisatud palju uusi virtualiseerimise võimalusi. Üks neist on Virtual DSM Manager, mis lubab hoida ühes masinas mitu virtuaalset DiskStationit tänu virtualiseerimistehnoloogiale. Vajalik on ka riistvara tugi.

Comments are closed.