02 Feb 2016

Synology seadmete müük kasvas 10 protsenti

Uudised No Comments

Kodu- ja kontoriserverite populaarsus Baltimaades ning ka kogu Euroopas on endiselt tõusmas. Lihtsa, töökindla ja paljude lisavõimalustega NAS-ide jaoks leidub turgu nii ettevõtete kui eriti kodukasutajate seas, mida näitavad ka eelmise aasta müügistatistika.  

Eestis ja Baltimaades kasvas Synology müük 2015. aastal rohkem kui 10%, mis tähendab, et ka siinne turg liigub samas suunas, kui mujal maailmas.

„Synology müügi jätkuval kasvamisel on kolm suuremat põhjust: seadmed on läinud soodsamaks, inimeste teadlikkus tagavarakoopiate vajadusest ja pilvelahenduste kasulikkusest on tõusnud ning jätkuvalt suureneb keskmine failimaht kiiremini, kui internetiühenduste keskmine kiirus, mis pidurdab avalike pilveteenuste kasutamist,“ põhjendas kohapealse ehk kontoris või kodus asuva NAS-i populaarsust Scalewirelessi tegevjuht Ando Urbas.

Uuringufirma Research and Markets avaldas oma ennustuse lähiaastateks, mille järgi väiksemate NAS-ide müük suureneb lähima viie aasta jooksul üle 14 protsendi. Selle põhjuseks pakub uuringufirma, et NAS-seadmeid kasutatakse aina rohkem turvaliste meediaserveritena, et jagada koduseid pilte ja videoid teistele seadmetele või sõpradele üle Interneti. Samas paisuvad andmemahud kiiresti ka väikestel ja keskmistel ettevõtetel, kuhu vajatakse lihtsalt kasutatavaid ja töökindlaid kontoriservereid.

Scalewirelessi müügistatistika alusel oli kõige populaarsem mudel 2015. aastal kahekettaline DS215j. Sellele järgnes 4-kettaline DS415+. Kolmandal kohal oli ühekettaline DS115j. Synology DS215j oli ka 2015. aasta Amazoni e-poe bestseller ehk müügihitt. Kui pidada kõiki 1- ja 2-kettalisi mudeleid eelkõige kodukliendi toodeteks, siis jätkus ka möödunud aastal trend, et kogumüügist kasvas kiiremini just eraklientidele suunatud toodete müük.

Comments are closed.