02 Nov 2015

Surveillance Station 7.1 valvab väiksema vaevaga

Ühiskond No Comments

Äsja uuenenud valvetarkvaraga Surveillance Station 7.1 peab vähem pidevalt ekraane jälgima, sest mitmed uued omadused aitavad valvamist automatiseerida ning erinevate tootjate ühilduvate seadmete arv on tõusnud 3700-ni.

Surveillance Station 7.1 on efektiivsem kui kunagi varem: värskendatud tarkvara töötab sama võimsa riistvara peal kiiremini ja seda on lihtsam kasutada. Tarkvara aitab videovalvet veel tõhusamaks muuta, kuna mitmed automaatjälgimise funktsioonid vabastavad pidevast kaamerate jälgimisest ekraanil. Süsteem annab häirest teada siis, kui videopildis midagi olulist toimub.

 

Synology toetab RTSP (Real Time Streaming Protocol) striimimist

RTSP videostriim tagab sujuvama pildiedastuse ka aeglasema netiühendusega. RTSP striime on võimalik vaadata Surveillance Stationi tarkvaraga ning RTSP striimi saab saata ka teistesse seadmetesse, mis toetavad seda üldlevinud standardit. Nii on võimalik oma valvesüsteemiga integreerida rohkem seadmeid erinevatelt tootjatelt.

 

Multicast – üks pilt mitmetele jälgijatele korraga

Multicast on tehnoloogia, mille abiga võib oluliselt vähendada koormust videopilti väljastavale süsteemile. Võrgu läbilaskevõimele esitab Multicast samuti väiksemaid nõudmisi ja striimi saab edastada paljudele vaatajatele korraga. Vaja on vaid ruuterit, mis toetab Internet Group Management protokolli (IGMP). Seega võivad nüüd mitu turvatöötajat korraga vaadata erinevatest arvutitest sama videopilti, ilma et see valvesüsteemile täiendavat koormust tekitaks.

 

Keskne haldus muutus stabiilsemaks ja kiiremaks

Synology Central Management System (CMS) aitab lihtsalt ja mugavalt korraldada keskset videovalve haldust. Nii saab ühendada mitmeid Synology servereid ühtsesse videovalve süsteemi ning neid ühest kohast juhtida.

Surveillance Station 7.1 parandab ka süsteemi stabiilsust ja jõudlust. Ööpäevaringses valves on väga oluline, et süsteemil poleks tõrkeid.

 

Värskendatud andmebaas aitab kiiremini salvestada ja lugeda

Ka andmebaas sai tarkvarauenduse käigus olulise uuenduse. Värskendati andmebaasi üleshitust ja parandati andmeedastuse kiirust CMS-i ning salvestavate serverite vahel. Lisaks muutus mugavamaks ka kasutajaliides. Turvatöötajad saavad salvestisi ajaliselt sünkroniseeritult üle vaadata ning otsida arhiivist efektiivsemalt.

 

Uuendatud litsentsihaldus

Surveillance Station 7.1-ga uuenes kaameralitsentside haldus. Kui varem hoiti litsentse keskses serveris, siis nüüd saab neid hallata salvestavates serverites eraldi. See tagab töökindluse: salvestamine jätkub ka siis, kui CMS-i keskse serveri ja salvestava serveri vaheline ühendus kaob.

 

Sündmuste registreerimise tugi veelgi parem

Videovalvesüsteemides on ülioluline automaatse reageerimise osa. Kõiki kaameraid ei jõua kunagi inimjõul valvata, videovalve ülesandeks on registreerida olulisemad sündmused ja tuua need valvaja ekraanile koos vastava teatega.

Surveillance Station 7.1 juures on uuendatud ka alarmide ja teadete süsteem, et turvapersonal saaks keskenduda olulistele intsidentidele. Täiustati kaamerasiseste alarmide tuge ja alarmide seadistamise keskkonda, et valvesüsteemi paindlikumalt häälestada.

 

Kaamera alarmide täiustatud tugi

Uus videovalve tarkvara toetab ka kaamera siseseseid alarme: sissetungide avastamise, liikumise, heli tuvastamise jne. See aitab turvameeskonnal reageerida samal ajal mitmetele alarmidele ning jaotab paremini koormust: videopildi ja häirete analüüs tehakse kohapeal, otse valvekaameras. Nii jääb keskseadmetel üle rohkem võimsust muude asjadega tegeleda.

 

Kaamerad kaardile

Uus häiresüsteem aitab valvata ka keerulisemaid ja suuremaid objekte vähese vaevaga. Nimelt saab otsepildi analüütikaga ühes kohas jälgida suurt ala ning automaatselt keskenduda vaid kõige olulisematele kohtadele. Seda, kus häire toimus, aitab paremini mõista E-map: kaamerad võib panna korruste kaardile, kus näidatakse täpselt ära, millises ruumis ja millise kaamera ees midagi juhtus.

 

Ekraanile vaid kõige vajalikum info

Uus teadete esitus Surveillance Station 7.1-ga toob ekraanile vaid selle olulise info, mida videovalves on turvameeskonnal vaja kohe teada. Olulised asjad ei upu väheoluliste logiteadete vahele.

 

Täiustatud ONVIF-i tugi

Ülemaailmselt tunnustatud standard ONVIF on Surveillance Stationi uues tarkvaras nüüd põhjalikult toetatud. Tänu sellele on olemas tugi rohkematele kaameratele (üle 3000 mudeli) ning kaamerate pakutavad võimalused on paremini kasutatavad. ONVIF Profile G aitab kasutada ka ONVIF-i toega oma sisemisele mälukaardile salvestavaid kaameraid. Lisaks võib ONVIF-toega kaameraid juhtida: pöörata ja teravustada.

Comments are closed.