13 Oct 2015

Lilleküla jalgpallistaadion sai esimesed AC-wifi väliseadmed

Lancom No Comments

Scalewireless paigaldas enne Eesti-Sveitsi jalgpallilahingut A. Le Coq jalpallistaadionile uued ülikiired LANCOM-i välised võrguseadmed, mis tagasid keerulistes oludes ja suure koormuse all kvaliteetse leviala ja kiire võrguühenduse külalistele.

LANCOM Systems-i traadita võrguseadmed on tuntud töökindluse poolest suurtel koormustel ja oludes, kus on korraga aktiivsed suur hulk teisi võrguseadmeid. Tipphetkedel oli esmaspäevase mängu ajal ühe LANCOM OAP-822 võrguseadmega ühendatud ligi 70 klienti ja samaaegselt levis võrgus ligi 20 teist wifi võrku. Sellest kõigest hoolimata suutis seade suhelda mitme kliendiga tippkiirusel 850 Mbit/s.

Ühenduskiirused ulatuvad LANCOM OAP-800 seeria seadmetel kuni 867 Mbit/s ja seda tippkiirust saab point-to-point ehk punktist punkti ühendusega viia otsenähtavusega kuni 2,7 km kaugusele. Andmesideühendus on üldse võimalik kuni 40 km kaugusel, kuid kaugemad ühendused enam mõistagi tippkiirust ei paku. Sellised seadmed sobivad näiteks olukorras, kui on vaja ühendada mitmeid kilomeetreid eemal asuvaid ettevõtte kontoriruume või tootmispindu. WiFi 802.11ac standard pakub ühenduskiirusi, mis võivad võistelda ka kaablit pidi pakutavate lahendusega.

Samuti saab LANCOMi välitingimustesse mõeldud seadmetega pakkuda traadita Internetti suurtele aladele: hotellikompleksidesse, restoranidesse, koolidesse jne. Või ühendatakse traadita võrgu kaudu valvekaamerad, serverid, tööstuslikud seadmed.

LANCOM Systemsi väliseadmed vastavad standardile IP66, mis tähendab, et need peavad vastu ekstreemsetes oludes: taluvad temperatuure -33 °C kuni +70 °C, suudavad töötada tolmu, tuule, vihma, lume ja jää käes.

LANCOM OAP-821 on ühe raadiomooduliga point-to-point võrguseade, mis aitab ühte võrku ühendada näiteks eraldiseisvaid hooneid. LANCOM on selle jaoks komplekteerinud ka kõike vajalikku sisaldava komplekti LANCOM OAP-821 Bridge Kit, kus on kaks tugijaama ja vajalikud lisaseadmed monteerimiseks tarvilike vahenditeni välja.

LANCOM OAP-822 on kahe raadiomooduliga tugijaam, mis sobib ka keerukamatesse lahendustesse: näiteks suure koormusega WiFi tugijaamaks, mis katab suuri alasid, pakkudes ühendust nii 2,4 kui 5 GHz sagedusalas. Või siis saab sama seadet kasutada kiire traadita andmesideühenduse loomiseks kahe punkti vahel 5 GHz sagedusalas, jagades samal ajal Internetti tugijaamana 2,4 GHz sagedusalas.

LANCOM OAP-830 pakub kahe raadiomooduliga ja integreeritud sektorantennidega võimalust luua nii suuri WiFi levialasid kui ka puntist punkti ühendust kiireks andmesideks välitingimustes.

LANCOM OAP VPN on toodete valikuline lisa, mis aitab luua turvalist andmesidet IPSec-VPN krüpteeringuga, pakkudes ka turvalist kaughaldust välitingimustes töötavatele tugijaamadele. See on väliste seadmete jaoks oluline omadus, sest üsna tihti paigaldatakse need raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse: elektripostide otsa, mobiilimastidesse, kõrghoonete katustele jne.

Kõik LANCOM Systemsi seadmed toetavad Eestis alates 2013. aasta suvest ka 5,8 GHz sagedusala väljundvõimsusega 4000 mW tänu sisse ehitatud radarituvastusele ja dünaamilisele kanalivahetusele. 5,8 GHz sageduse kasutamiseks tuleb oma ühendus ühekordselt registreerida Tehnilise Järelvalve Ametis. Kui vaja, võib Scalewireless aidata seda teha.

Comments are closed.