28 Aug 2015

Rannajalgpallurid nautisid kiiret Internetti

Lancom, Võrguseadmed No Comments

Augusti eelviimasel nädalavahetusel tehti Pärnus ajalugu – esimest korda peeti rannajalgpalli Euroliiga Superfinaal väljaspool Hispaaniat meie oma koduses Pärnu rannas. Ligi 2000 pealtvaatajale ja 16 Euroopa koondisele pakkus mere ääres kiire WiFi lahenduse Scalewireless.

Jalgpalliliidu korraldatud rannajalgpalli finaalmänge olid jälgima tulnud lisaks oma nutitelefoniga pealtvaatajatele ka meeskonnaga kaasas olnud tiimiliikmed, kes vaatasid samal ajal võistluse ülekannet arvutitest. Suur kasutajate arv ja nõudlike teenuste, nagu videostriimide vaatamine eeldas professionaalsete võrguseadmete kasutamist, mis peaksid vastu suurele koormusele ja terve müriaadi erinevate seadmetega ühendamisele.

Rannajalgpalli WiFi lahendus Pärnu rannas sai netiühenduse Scalewirelessi poolt paigaldatud tööstusliku, kahe SIM-kaardiga (EMT ja Elisa) 4G võrgulahenduse kaudu. Internetti jagas üle õhu kasutajatele Lancomi professionaalne AC-WiFi ruuter, mis suudab teenindada korraga 255 klienti kuni 1,3 Gbit/s tippkiirusega.

“Arvasime, et selline WiFi lahendus üle 4G ühenduse jääb nii suure hulga kasutajate jaoks aeglaseks, aga seda ei juhtunud,” kommenteeris rannajalgpalli korraldamises osalenud Eesti Jalgpalliliidu koostöösuhete juht Siim Juks. “Ühendus toimis tõrgeteta ja lahendus oli hinna poolest ka soodne.”

Scalewirelessilt on võimalik rentida traadiga ja traadita lahendusi nii sise- kui väliüritusteks, mis peavad vastu ka suurema hulga kasutajate koormusele. Rannajalgpalli Euroliiga Superfinaali kohta vaata lähemalt www.superfinal.eu.

Comments are closed.