13 Feb 2012

Ajakiri Arvutimaailm testis IP-kaameraid

Ühiskond No Comments

SCALEWIRELESS aitas Eesti IT ajakirjal Arvutimaailm läbi viia IP videovalve kaamerate testi luues selleks sobiva testkeskkonna, tagades võrgulahenduse ning aitas hinnata kaamerate pildikvaliteeti.

Külmal, ligi -25 kraadisel talveõhtul testis IT ajakiri Arvutimaailm SCALEWIRELESSI kontoris videovalve kaameraid. Kokku oli testis 13 kaamerat kümnelt eri tootjalt. Eesmärk oli valida välja kaamera, mis kõige paremini tuvastaks sissetungijat välioludes ning hämaravõitu valgustingimuste korral.

Parimaks kaameraks valis ajakiri Mobotix M24 valvekaamera pildi hea kvaliteedi ja detailirohkuse tõttu. Teiseks jäi AXIS P3344-VE ja kolmandaks Bosch NBC-265-W. Täpsema ja detailsema ülevaate saab ajakirja Arvutimaailm veebruarinumbrist.

Oma juhtkirjas ütles ajakirja peatoimetaja Kaido Einama, et kuigi enamikel kaameratel oli riistvara pool päris korralik, siis tarkvaralahenduste kvaliteet kõikus juba rohkem ning soovitas kasutada kolmandate osapoolte loodud tarkvara nii IP kaamerate kui teiste arvutitega seonduvate tegevusalade juures.

SCALEWIRELESS viis samaaegselt ajakirja pildikvaliteedi testile läbi ka eri kaamerate ühilduvustesti veebipõhise Synology Surveillance Station videovalve tarkvaraga. Synology Surveillance Station võibki olla selleks kolmanda osapoole loodud tarkvaraks, mis aitab kaameratarkvara puudustest üle saada. Rohkem kui pooled testitud kaameratest ning kõik enimtuntud kaubamärgid nagu Mobotix, Axis, Sony, IQInvision, Panasonic jt läbisid ühilduvustesti probleemideta.

Täpsemalt Synology Surveillance Station võimalustest saab lugeda veebilehelt:
/~scw/sw-solutions/home-home-office/video-surveillance/

Comments are closed.