21 Jan 2012

SCALEWIRELESS tõi Interneti Mia Jõulumaale

Ühiskond No Comments

Detsembris ligi 2000 osalejaga Mia Jõulumaa infopunkt sai Interneti tänu SCALEWIRELESS-i võrguseadmetele.

SCALEWIRELESS läks appi heategevuslikule Mia Jõulumaale ning paigaldas jõulumaale mobiilse internetiseadme, tänu millele oli Internetiühendus olemas nii korraldajatel kui kõikidel jõulumaa külastajatel.

Mia Jõulumaal kasutatud LANCOM Systems-i OAP-321-3G on välitingimustele mõeldud universaalne seade, mis töötab edukalt ka -35 kraadise ja madalamagi välitemperatuuri korral. Vaid loetud minutitega paigaldatavas seadmes on koos nii kiire 3,5G modem kui GPS andur positsioneerimiseks ja WiFi antennid kohapeal traadita interneti leviala loomiseks. Ühenduse seadmega võib luua ka kaabli kaudu.

„Maapiirkondades on Eestis kahjuks veel tavapärane, et siseruumides on 3G levi märgatavalt halvem kui õues või puudub sootuks,“ selgitas seadme kasutusvõimalusi IT spetsialist ja Mia Jõulumaa vabatahtlik turundusjuht Ando Urbas. „Nii polnud ka Mia Jõulumaa infomajakeses tavalise 3G netipulgaga midagi teha, sest levi puudus. Aga kui me selle väliseadme kõrgele puu otsa paigaldasime, saime kiire Interneti kätte.“

LANCOM Systemsi OAP-321-3G on lisaks varustatud WiFi suundantenniga, millega saab luua ühenduse kuni 25 km kaugusel asuva vastuvõtjaga. See võimaldab paigaldada seadme sinna, kus on võrguühendus kas kaabli või 3G levialana olemas ning suunata edasi sinna, kus vaja. Näiteks võib OAP-321-3G paigaldada masti, korstna või jämeda puu otsa ning sealt juba WiFi või kaabli abil koju või kontorisse ühendada.

Täpsemalt saab LANCOM Systems-i OAP-321-3G võimalustest lugeda veebilehelt
/~scw/product/lancom/outdoor-m2m-routers .

Comments are closed.