15 Mar 2012

AVM nutikodulahendus CeBIT’il

Võrguseadmed No Comments

SCALEWIRELESS võrgulahenduste partner AVM esitles infotehnoloogiamessil CeBIT oma WLAN, Dect ja PowerLine tehnoloogiatel põhinevat nutikodu lahendust.


 
FRITZ!Powerline 546E ühendab interneti ülekandmise elektrivõrgus traadita interneti vahendite ja kahe võrgujuhtme ühendusvõimalusega. FRITZ!Dect Repeater 230 võimaldab parandada juhtmevaba telefonide leviraadiust ja kõnekvaliteeti.

Kõik uued tooted, mida AVM viimasel CeBIT infotehnoloogia messis tutvustas, jõuavad jaemüüki sellel aastal ja on varustatud kaugjuhtimisvõimalusega arvutist või nutitelefonist.

Toimiv koduvõrk on nutimaja alus
Koduvõrgu lahendus on muutunud standardiks paljudes kodulahendustes. Kasutades tehnoloogiaid nagu WLAN, LAN, DECT ja PowerLine andmeside on lihtne kasutada jagada fotosid, videofaile ja muud digitaalset materjali väga erinevate seadmete vahel – lauaarvutist nutitelefoni või tahvelarvutini. Erinevalt standarditele mittevastavates lahenduste korral, mis töötavad vaid paarikaupa või ühe firma toodete lõikes on AVM-i lahendused hõlpsasti liidetavad teiste turulolevate nutilahendustega.

FRITZ!Powerline 546E
Uus FRITZ!Powerline 546E seade ühendab PowerLine tehnoloogia 802.11n traadita interneti ja kahe LAN võrguväljundiga. Selle, igaks olukorraks valmis seadmega saab lahendada paljude suurt võrguressurssi vajavad olukorrad nagu neti TV või kõrglahutusega video vaatamine võrguühenduse vahendusel.

Nii PowerLine (500 Mbit/s) võrguliiklus kui 802.11n WLAN (300 Mbit/s) kasutavad kumbki eraldi turvavõtit, mis tagab kõrge andmeturbe igas olukorras. WPS kiirühendusmeetodi tugi teeb keeruliste turvavõtmete kasutamise lihtsaks ja mugavaks. Tänu kahele võrgukaabli ühenduspesale saab selle seadme abil võrku ühendada ka need võrguseadmed, millel puudub traadita interneti tugi, ilma et peaks tegema täiendavaid kaabeldustöid. AMV FRITZ!Powerline 546E tarkvara on uuendatav, mis võimaldab tulevikus seadmele veelgi uusi funktsioone lisada.

FRITZ!DECT lahendused
DECT Repeater 230 on esimene DECT juhtmevaba telefonide repiiter, mis lisaks leviraadiuse suurendamisele ja kõnekvaliteedi parandamisele krüpteerib side ning muudab selle pealtkuulamiskindlaks. Koostöös Fritz!Box DECT baasjaamaga toetab uus repiiter HD telefonisidet, Interneti raadiojaamu, RSS ja teisi vahendeid, mis on tuttavad juba varasematest Fritz!DECT lahendustest.

AVM Fritz!DECT ja PowerLine seadmed ühendavad suurepäraselt nutimaja lahendused koduvõrguga. Kõiki uusi AVM-i seadmeid saab täiendavalt sidestada ja juhtida säästmaks voolu siis, kui seda vaja pole. Näiteks saab need sidestada Google kalendriga, et siduda seadmete sisse- või väljalülimisaeg päikesetõusu ja loojumisega. Seadmeid saab juhtida ka laua- ja sülearvutitest, nutitelefonidest ja tahvelarvutitest, nii koduvõrgus kui kodust eemal viibides. Nutitelefonide tarbeks on välja arendatud uus app HTML 5 vormingus.

Comments are closed.